Recepten

Bent u onlangs bij ons in de winkel geweest en heeft u toen de overheerlijke plaatcake geproefd die Ben regelmatig in de winkel bakt? Volg onderstaand recept om deze plaatcake zelf te bakken.

Basis recept plaatcake

Ingrediënten

 • 300 gram roomboter
 • 300 gram Rietsuiker
 • 5 grote of 6 normale eieren
 • 300 zelfrijzend bakmeel
 • Een theelepel kaneel

Benodigdheden

 • Bakblik
 • Mixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed (in de mixer is natuurlijk het makkelijkst) de roomboter zacht. Voeg de rietsuiker toe en maak er een mooie gelijkmatige massa van. Dan tijdens het kneden één voor één de eieren toevoegen. Pas het volgende ei toevoegen als het ei helemaal opgenomen is in het mengsel. Nog even laten mixen. Doe de kaneel bij de meel en voeg dan dit meel op lage snelheid, toe aan het mengsel. Dan nog even laten draaien totdat je een mooi en soepel deeg hebt. Pak een bakblik, doe bakpapier op de bodem, en doe het deeg in het bakblik. Verdeel het deeg gelijkmatig over het bakblik.

 

Nu kan je variëren met ingrediënten om er een originele plaatcake van te maken. Probeer bijvoorbeeld:

 

 • Schijfjes (ingeblikt) perzik vermengd met abrikozenjam en dit mooi verdelen over de plaatcake.
 • Rozijnen (200 gram) een dag van tevoren laten weken in warm water met een scheut stroh-rum erbij. Rozijnen afgieten en dit op het laatst mengen met het deeg. Eventueel garnering met plakjes appel en bestrooien met kaneel.
 • Blauwe bessen door het deeg, maar laat dan de kaneel weg in het recept.
 • Een chocolade reep (puur) in kleine stukjes hakken en dit door het deeg doen. Cake wordt hier wel wat droger van. Eventueel overgieten met gesmolten chocolade en dit hard laten worden.

 

Wees vooral creatief en heb je een super lekkere combinatie gevonden? Deel het met ons, dan gaan wij onze gasten blij maken.

Bekijk meer

Services

Koffie Iedere dag is er de mogelijkheid om bij ons te genieten van een heerlijk kopje koffie! Dankzij onze eigen koffiebonen, fantastische apparatuur en barista training van het personeel

Lees verder

Spaarsysteem

Bij de MODESTAL2.0 maken we gebruik van een nieuw spaarsysteem waarmee je automatisch 5% van het aankoopbedrag bij ons spaart. Je hebt hiervoor gelukkig geen fysieke klantenkaart meer nodig.

Lees verder

Parkeren in Putten

Parkeren in Putten is gelukkig gratis! Op sommige plaatsen kunt u de hele dag parkeren (gele P) en er zijn ook parkeerplaatsen waar een parkeerschijf nodig is (blauwe P).

Lees verder

Modecheque

Op zoek naar het perfecte cadeau voor een damesmodeliefhebber? En weet je niet precies wat je wilt geven? Geef dan een Modecheque van MODESTAL2.0 cadeau voor een bedrag naar keuze.

Lees verder

Duurzaamheid

Bij MODESTAL2.0 richten we ons op duurzaamheid en ecologisch verantwoord ondernemen. Wij vinden het belangrijk dat onze impact zo laag mogelijk is terwijl we de kleding betaalbaar kunnen houden. 

Lees verder

Recepten

Bent u onlangs bij ons in de winkel geweest en heeft u toen de overheerlijke plaatcake geproefd die Ben regelmatig in de winkel bakt? Volg onderstaand recept om deze

Lees verder