Bent u onlangs bij ons in de winkel geweest en heeft u toen de overheerlijke plaatcake geproefd die Ben regelmatig in de winkel bakt? Volg onderstaand recept om deze plaatcake zelf te bakken.
Basis recept plaatcake
Ingrediënten
- 300 gram roomboter
- 300 gram Rietsuiker
- 5 grote of 6 normale eieren
- 300 zelfrijzend bakmeel
- Een theelepel kaneel
Benodigdheden
- Bakblik
- Mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed (in de mixer is natuurlijk het makkelijkst) de roomboter zacht. Voeg de rietsuiker toe en maak er een mooie gelijkmatige massa van. Dan tijdens het kneden één voor één de eieren toevoegen. Pas het volgende ei toevoegen als het ei helemaal opgenomen is in het mengsel. Nog even laten mixen. Doe de kaneel bij de meel en voeg dan dit meel op lage snelheid, toe aan het mengsel. Dan nog even laten draaien totdat je een mooi en soepel deeg hebt. Pak een bakblik, doe bakpapier op de bodem, en doe het deeg in het bakblik. Verdeel het deeg gelijkmatig over het bakblik.
Nu kan je variëren met ingrediënten om er een originele plaatcake van te maken. Probeer bijvoorbeeld:
- Schijfjes (ingeblikt) perzik vermengd met abrikozenjam en dit mooi verdelen over de plaatcake.
- Rozijnen (200 gram) een dag van tevoren laten weken in warm water met een scheut stroh-rum erbij. Rozijnen afgieten en dit op het laatst mengen met het deeg. Eventueel garnering met plakjes appel en bestrooien met kaneel.
- Blauwe bessen door het deeg, maar laat dan de kaneel weg in het recept.
- Een chocolade reep (puur) in kleine stukjes hakken en dit door het deeg doen. Cake wordt hier wel wat droger van. Eventueel overgieten met gesmolten chocolade en dit hard laten worden.
Wees vooral creatief en heb je een super lekkere combinatie gevonden? Deel het met ons, dan gaan wij onze gasten blij maken.